Hírcsatornák:
 | | 

III. Évadnyitó Duatlon Fesztivál Abony

III. évednyitó duatlon verseny Abonyban

 

A közúton rendezett sportrendezvények biztosítása, mindig komoly előkészítést és precíz, körültekintő végrehajtást igényel. Az előkészító szakaszban be kell szerezni a közútkezelő engedélyét, részletes útvonal- és biztosítási tervet kell készíteni.

Célszerű értesíteni az érintett közterületek mellett élő lakosságot, az esetleges panaszok elkerülése érdekében. A rendezvény ideje alatt törekedni kell a biztosításban részt vevő rendezők, polgárőrök, rendőrök és vagyonvédelmi szakemberek közös irányítására és a befutó információk alapján a gyors operatív döntések meghozatalára. Meg kell teremteni a terv szerinti forgalomirányítás megfelelő személyi és technikai feltételeit. A sporttrendezvény sem a résztvevők, vagy a rendezők, sem a közlekedő környezet számára nem jelenthet fokozottabb balesetveszélyt a hétköznapi rend szerinti közlekedésnél. 

A korcsoportonként kijelölt futó- és kerékpáros távok, kizárólag kisebb forgalmú, belterületi önkormányzati utakat érintettek, azonban az ott élő lakosság napi életét, természetesen befolyásolta a kapuik előtt zajló sportrendezvény. A versenyt megelőző napon, szórólapok kézbesítésével kérték a rendezők, az érintett utcák lakóinak megértését, valamint tájékoztató anyagokat helyeztek ki a közterületen, az ott közlekedők előzetes tájékoztatására.  

Nos, a fenti feltételeknek megfelelő előkészítési folyamat és engedélyeztetési eljárás után került megrendezésre 2015. március 15-én a III. Évadnyitó Duatlon Fesztivál  http://fergetegabony.hu/?q=node/162 Abonyban.

A rendezvény napján, 10.30 órakor indult a Radák-Táncsics-Batthyányi-Kisfaludy-Vak Bottyán-Radák útvonalon a 6 körös sprint szám, melynek felvezetését és zárását motorkerékpárral, a kisegítő műszaki felügyeletet, az erre a célra alkalmas mikrobusszal biztosítottuk. A közterületi zárást és a forgalomszabályozást a helyi polgárőrség, a rendőrség szakirányítása mellett végezte. Az ezt követő, kisebb távú és a fiatalabb korosztályok számára indított versenyszámok, szintén az említett metodika mentén lettek biztosítva.

A szoros együttműködés mentén megvalósított rendezvénybiztosítás során, súlyos rendkívüli esemény nem történt, eltekintve a hasonló technikai sportok során bekövetkező kisebb bukásoktól, melyek egészségügyi ellátását a helyszínen lévő szakszemélyzet biztosította. A közlekedési környezet terv szerinti szabályozása, komolyabb fennakadások nélkül megvalósult, közelekedési baleset nem történt.

A versenynap végén a szervezők elégedetten nyugtázhatták, a tavasziasra fordult időjárás mellett lebonyolított fesztivál sikerét, melyről a résztvevők elégedett mosolya is tanúskodott.

Őszintén bízunk abban, hogy a szakszerű biztosítással mi is hozzájárultunk, az országos érdeklődésre méltán számottartó rendezvény sikeréhez, Abony Város és a Fergeteg Triatlon Sportegyesület népszerűsítéséhez.

TYB