Hírcsatornák:
 | | 

Jászboldogháza, Falunap 2019. június 29.

Minden település, minden közösség törekszik arra, hogy egy-egy jeles alkalommal együtt ünnepeljenek. A vidéki falunapok hangulata, bizonyára mindenki számára ismerős. Sokszor vurslival színesítve, főzőversennyel illatosítva rendezik meg az egésznapos "fesztiválokat". Jászboldogháza sem kivétel ez alól, hiszen az ottlakók kis közössége is igényli a zenés-táncos összejöveteleket, a hétköznapok kemény munkája után a kikapcsolódást.

A település hagyományosan júniusban rendezi a falunapot, ahol mindig érdekes technikai bemutatók is vonzzák a látogatókat. Idén motoros kaszkadőr bemutatónak adtak helyet és időt a falunap keretében. A megszokottaktól eltérően, biztonsági személyzetünk a nézők biztonsága érdekében területzárásban is közremködött, melyet a rendőrség koordinált a falunap helyéül kijelölt, Strand melletti közúton.

A bemutató izgalmas motoros és quados mutatványokkal ejtette ámulatba a nézőket, akiket néha figyelmeztetni kellett a lezárt területre történt be-be lépegetések miatt.

A falunap során, így a bemutató alatt sem történt rendkívüli esemény, mely a helyi polgárőrség, a rendőrség és a biztonsági szolgálatunk hatékony együttműködésének is köszönhető, a többségében fegyelmezett látogatók szabálykövető, kultúrált magatartásán túl.