Hírcsatornák:
 | | 

Somogybabod-Somogytúr 31. Nemzetközi Terepjárós fesztivál 2017. június 1-4.

Idén sem maradt el a magyarországi off-road böcsőjében, Somogybabodon a terepjárós fesztivál. Az off-road szerelmesei számára a rendezvényen felsorakoztattunk minden olyan programot, mely megdobogtatja azok szívét, akinek benzin folyik az ereiben. Sár, por, füst, dobhártyaszaggató motorhang, vagány pilóták és dögös csajok. Ezek a fő összetevői egy igazi off-road találkozónak. A képek alapján, talán még az olvasó sem fog kételkedni, hogy erről a rendezvényről semmi sem hiányzott ahhoz, hogy a terepjárósok és a közönség is jól szórakozzon ezen a hétvégén.

Komoly terepversenyek, bemutatók és koncertek gondoskodtak a jelenlévők "terephangulatának" biztosításáról. A katlanban, a meghirdetett versenyek időpontjain kívül, sok terepjárós próbálgatta gépét a siratófalon, különböző nehézségi fokozatokban. A sikereket a többi terepjárós és a látogató közönség is hangos ovációval díjazta.

Sokan és sokszor próbálták már definiálni a Babodi fesztivált, s bár minden megközelítés tartalmazott igazságot, valóban szinte megfogalmazhatatlan az a feeling, mely jellemzi ezt az egyedülálló rendezvényt. Az ember és a gép extrém kapcsolata, extrém környezetben. A fizika törvényeinek olyan cáfolata, mely már a lehetetlen határait súrolja. S mégis. A terepjárók 2-3 keréken billegve araszolnak a szakadékba pilótáikkal, akik sokszor dekákkal egyensúlyozzák a tonnányi acélt, vagy épp a függőlegest másszák szinte érthetetlen módon, de eredményesen. Ezekért a "csodákért" is járnak a terepjárósok és a látogatók ezrei erre a páneurópai off-road "csúcstalálkozóra".

A terepjáró-pilóták között a fesztivál utolsó napját követő hétfőn már elkezdődik a visszaszámlálás. A következő évi fesztiválig. Az off-road egy életérzés, egy életforma. A terepjáró, hanem küzd le éppen akadályokat, akkor egy szerelő műhelyben készül fel arra. Erről egy klasszikus mondás jut eszünkbe, ahol a béke, nem más mint felkészülés a háborúra.

Sok-sok oldalt meg lehetne tölteni a szinte leírhatatlan élménnyel, melyet a terepjárós fesztivál jelent, mindazoknak, akik nem sajnálják összekoszolni magukat, járgányukat egy jó buli, egy igazi kaland kedvéért.

Viszlát 2018-ban Babodon!