Hírcsatornák:
 | | 

Somogybabod-Somogytúr 33. Nemzetközi Terepjárós Fesztivál 2019. június 6-9.

Eligazítás kezdődik...

Krisztusi korba lépett, Európa legnagyobb terepjárós fesztiválja. Egy kis történelem a www.alapjarat.hu "tollából"...
"A somogybabodi Off Road Fesztivál története a 80-as évekre nyúlik vissza, amikor is a Volántourist közreműködésével nyugatnémet szervezőkkel megrendezték az első Somogybabodi Off Road Fesztivált a helyi KISZ-szervezet amatőr krosszpályáján. Ekkoriban olyannyira nem a hazai közönségnek szólt a rendezvény, hogy a résztvevők valutáért vásárolhatták a sört és a virslit a kitelepült árusoktól. A rendszerváltás előtt még csak állami gazdaságok Nivái, termelői szövetkezetek UAZ-ai és GAZ tehergépjárművei törték meg a nyugati terepjárók sorát. A fesztivál magyar résztvevőinek száma 1996-ban ugrott óriásit. Amíg előző évben csak 37 magyar autó indult, ekkor már 410-en vettek részt a programokban. Ezidőtájt vette át Papp László a rendezvény jelenlegi tulajdonosa a szervezést a németektől."

Nos, immáron a 33. Terepjárós Fesztivált is lebiztosítottuk, komolyabb balesetek, rendkívüli események nélkül. Az égiek is tisztában lehettek a rendezvény fontosságával, ugyanis gyönyörű idővel örvendeztettek meg minket és a látogatókat. A sarat és a dagonyát mi gyártottuk, a hangulatot a résztvevők.

Nagyon komoly figyelmet igényel minden évben a látogatók és a terepjárósok testi épségének megóvása, hiszen ahol a gyalogosok és a terepjárók keresztezik egymás útját, ott mindig fokozott a balesetveszély. Persze, a nagy melegben egy-egy sör is portalanítja a terepet keresztül-kasul átszelő gyalogosok torkát, mely a meleg és a szálló por mellett továbbtompítja a figyelmüket. A sárban, dagonyában is megmártóznak minden évben páran, melyet terepjárókkal is taposnak a résztvevők. Ezeket a kritikus találkozási pontokat és veszélyes helyzeteket igyekszünk - mindeddig eredményesen - kezelni a biztonsági őrök és a "gyorsreagálású" quados csoportunk hatékony együttműködésével.
A Festival Police minden évben bizonyítja, hogy a több mint 100 hektáros fesztiválterületen is képes rendet tartani, biztosítani a résztvevők testi épségét, tulajdonának védelmét, valamint a programok lendületes, tervezett lebonyolítását.

Minden törekvésünk ellenére történnek, történhetnek kisebb borulások, balesetek, melyeket követően, a helyszínen non-stop szolgálatot teljesítő mentőszolgálat és a Pest megyei Kutatómentő Szolgálat munkatársai végzik el a sérültek mentését, elsődleges ellátását.

A rendőrség többnyire a külső biztosítást végzi a fesztivál bekötő közútjai mentén, azonban amennyiben személyi sérüléssel is járó közlekedési esemény történik a területen, természetesen a fesztiválterületen is elvégzik a kötelező intézkedéseket. Ezen események megelőzése érdekében, tervezetten együttműködünk a rendőrséggel és közös megelőző területbejárásokat végzünk a rendezvény területén és annak ideje alatt.

Az idei rendezvény ideje alatt is sikerült olyan biztonsági szintet kialakítani a fesztiválon, mely mind a látogatók, mind a versenyzők számára gondtalan szórakozást tett lehetővé.

Íme egy rövid videó a rendezvényről:

https://www.youtube.com/watch?v=37KOen9dUCE